Кмет повишава раждаемостта

94
Кмет повишава раждаемостта

Със собствени средства

Кметът на петричкото село Самуилово от няколко години дарява по 100 лева от личните си средства на всяко новородено дете в селото. Тези дни местният управник посети семействата на двете бебета, родили се от началото на годината, за да изпълни обещанието си.

Целта му е да подпомогне, макар и с малко, младите семейства, а желанието му е в Самуилово да има повече деца. Кирил Стоянов раздава бонуси от джоба си на младите семейства от 2008-а година, когато станал кмет.

Тогава в селото имало 18 новородени. Паричната помощ дава на два пъти. Първата сума от 50 лева дарява след раждането на детето, съобщи БНТ.

От началото на годината в Самуилово са се родили момиче и момче – Мария и Страхил. Бащата на новороденото момче е от Шумен, но избрал да живее със семейството си в Самуилово заради хубавата природа и младите хора в селото.

Кметът на селото пък споделя, че мечтата му е да има повече семейства с 3 деца. Самуилово е едно от малкото села в Петричко, чието население нараства. От 2008-а досега броят на живеещите тук се е увеличил от 960 на 1060 души.Добави коментар