Китайка хвана бебе...

134
Китайка хвана бебе...

... падащо от десетия етаж

Бдителна и ловка китайка успя да спаси двегодишно момиченце, паднало от десетия етаж, съобщиха местни медии, цитирани от РИА Новости.

Инцидентът, нашумял в интернет и сред журналистите, станал в събота в град Ханчжоу в Източен Китай. Момиченце на две години, останало за малко без родителски надзор, се озовало на прозореца на десетия етаж.

Очевидци разказали, че се подало навън и останало фактически извън сградата; известно време се държало за рамката на прозореца, но после се пуснало и започнало да пада.

Историята би могла да приключи трагично, ако сред другите съседки из двора не се разхождала У Цзюнпин, придружавана от съпруга си. Чули викове, двамата изтичали към зяпачите, събрали се край сградата. Жената - майка на дете на 7 месеца, успяла да хване падащото момиченце, посочва novini.bg.

Двегодишната Нюню останала жива, но получила сериозни травми. Лекарите съобщават, че засега е в критично състояние. Нейната спасителка също е настанена в болница с много счупвания на лявата ръка и вероятно ще бъде оперирана.

У Цзюнпин разказала пред централната телевизия в Китай, че за щастие, успяла да си събуе обувките с високи токчета и да се откаже от внезапната идея да хване с чадър 12-килограмовото дете. Лекарите заявили, че счупванията й ще зараснат най-рано след половин година.Добави коментар