Късметът си си ти

46
Късметът си си ти

Раждаме ли се "под щастлива звезда" или сами чертаем съдбата си

Човечеството е разделено на две категории - в едната влизат късметлиите, на които винаги и във всичко им върви, а в другата - вечните неудачници.

Преди повече от десет години д-р Ричард Уайзман започва научно изследване, за да разбере защо някои хора винаги имат късмет. Заедно със своя екип той събира 1000 доброволци – изключителни късметлии, и крайни неудачници, за да проучи разликите в тяхното мислене и поведение. Резултатите са изумителни – те разкриват съвършено нов поглед към късмета и ролята му в нашия живот.

Хората не се раждат късметлии. Всъщност късметът идва при онези, които, без да знаят, сами го пораждат с нагласата на ума си и със своите постъпки. Според учените късметлиите знаят по-добре от останалите как да извличат полза от всичко, което им се случва. Повечето от тях спадат към категорията на общителните есктроверти, отворени за света и хората.

По време на своите дългогодишни изследвания английският учен постоянно констатира, че това, което любимите и нелюбимите чеда на съдбата очакват от живота, е съвършено различно. Неудачниците винаги смятат, че ще им се случи нещо лошо, докато късметлиите вярват в своята щастлива звезда и са убедени, че шансът никога няма да ги изостави. Първите се примиряват с ролята на губещи и не предприемат нищо, за да се отърват от нея.Добави коментар