Къщи, вдъхновени от природата

235
Къщи, вдъхновени от природата

Не е нужно да живееш на село, за да си сред природата

Не е нужно да живееш в селска къща, за да си сред природата. Това може да стане и в луксозна къща или дори апартамент. Вижте няколко такива проекти, подбрани от CNBC.

ПещератаМалибу, Калифорния


Изглежда като излязла от Каменната ера. Принадлежи на ТВ водещия Дик Кларк, който я продава за 3.5 милиона долара. Тя има една спалня, две бани и голям двор на хълма, на който е построена. Прилича на пещера, но коя пещера има такава гледка - обхващаща планините, долината, светлините на Малибу и океана!

Къщата на листатаАнгра дос рейс, Бразилия


Нарича се Каса Фолха ( в превод от португалски – къщата на листата). Изглежда така, сякаш е направен от 6 гигантски листа. Стените са високи, за да може вятърът да влиза и да охлажда дома. Покривът също така събира дъждовна вода, която се ползва за тоалетната и за градината.

Вила Дуе МариКоста Смералда, Сардиния, Италия


Вилата на двете морета е дело на архитекта Савин Куеле, който често работи с органични орнаменти. Стените и таваните тук изглеждат като корени и стебла на дървета. Украсени са с истински колони. Къщата се продава, цената не е публично обявена, съобщи profit.bg.

Пустиня в апартаментЛисабон, Португалия

Не само къщите могат да внесат природата вътре. Това може да стане и в апартамент, особено, когато той е с цена 6.8 млн. долара. Този апартамент си има мини пустиня. Освен нея, той разполага с 3 спални, много килери и дрешници, фитнес, сауна и е на три етажа, плюс подземен гараж за пет автомобила.

Дървена къщаСкуом Лейк, Ню Хемпшир, САЩ

Построен е около огромно дърво. Домът има площ от 325 кв. м.

Още една дървена къщаПуерта Ваярта, Мексико


Огромното стълбище се крепи на три големи дървета. Къщата е с площ 929 кв. м и се продава за 2.8 милиона долара. Дава се и под наем с ползване на прислужница и готвач. Тя има 7 спални и 8 бани.Добави коментар