Къщи на дърво

572
Къщи на дърво

Много по-луксозни от един обикновен апартамент

Къщите на дърво вече не са само за децата. Те могат да бъдат удобна стая за гости, луксозна хотелска стая или офис. Обикновено модерните къщи на дърво са енергоефективни, като имат слънчеви панели или химическа тоалетна. Вижте няколко уникални къщи на дърво, подбрани от CNBC.

Вашингтон, САЩПостроена е през 2005 г. като хижа, по подобие на тези в швейцарските Алпи. Има малка кухня, баня, всекидневна с камина, тераси и в нея могат да спят 4 души. До нея се стига по рампа.

Езеро Мускока, Онтарио, КанадаДизайнът е измислен от канадски архитект Лукас Кос през 2003 г. при бюджет 50 000 канадски долара. Площта на дома е 38 кв. м.

Кросвил, ТенесиТази къща има 10 етажа и площ от около 800-900 кв. м. Може би това е най-голямата къща на дърво в света, посочва profit.bg. Дизайнерът на дома Хорас Бъргъс казва, че вдъхновението за проекта дошло от Бог - „Един ден се молех", казва той, „и Господ каза „Ако ми построиш къща на дърво, ще се погрижа никога да не ти липсва материал за строеж.“

Йелм, Вашингтон

Има площ 37 кв. м. Намира се в една конеферма, с гледка към езеро. В нея могат да спят двама души. Има красива извита стълба, чрез която се стига до самата стая.

ГерманияТова е само един от многото странни проекти на немската фирма Baumraum. Къщата има дори тераса, която побира маса и няколко стола.

Атина, ГърцияНякои деца имат голям късмет. Например, децата на този, който поръчал тази къща, в стил убежище на Джеймс Бонд. Тя пуска вътре само хора, чиито отпечатъци разпознава. На покрива има камери с режим за нощно виждане. Вътре има плазмен телевизор, на който богатото дете може да гледа любимите си филми спокойно.

КалифорнияСъздатели са фирма Treehouse Workshop. Вратите и прозорците са взети от дома на писателя Робърт Луис Стивънсън.

Алнуик, АнглияТова е една от най-големите къщи на дървета в света. В нея се помещава ресторант, който може би е единствен в света. Къщата прилича на излязла от някоя приказка или книга за Хари Потър. Сред атракциите вътре в стаите са дърветата, които пронизват пода и тавана.

Офис в Шропшайър, АнглияОфисът има малка кухня с хладилник, телефон и интернет.

Нотингхамшир, АнглияТова са три къщи, всяка от които има 4 стаи за двама със собствена баня, плюс всекидневна и кухня. Във всекидневната има дори билярдна маса. На терасата се помещават трапезарията, сауна и джакузи.Коментари

Коментар: 2
Красивите къщи на дърво

Аз съм много доволна,много ми харесаха... Луксозни...! Супер би било да си имам и аз една таква къщичка ♥

Коментар: 1
Същата като по-горе хих ;дддддддддддддддддд

супеер луксовзниуи сас ..!! ,мго ся вки! бхей скпмл ;кл,/'кгксм дифм слак еуняяиск ак яопкдй сйя сааан,!:!


  • 1

Добави коментар