Караме се 2455 пъти

130
Караме се 2455 пъти

Годишно

Двойките се карат 2455 пъти в годината, сочи изследване на британски учени. Най-честите поводи за скандали са парите, ленивостта и липсата на внимание от страна на партньора.

Хъркането, шофирането с висока скорост и какво да се сготви за вечеря също са чести източници на напрежение, сочи изследването сред 3000 души. То стига до извода, че двойките се карат по седем пъти на ден.

Сексът става повод за 87 скандала на година, а 67 са свързани с факта, че партньорът не казва "обичам те" достатъчно често, съобщи Нова телевизия.

"Факт е, че ежедневните спорове са част от нормалната, здрава връзка. За съжаление, изследването ни показва, че двойките се карат по седем пъти на ден и макар да става дума за дребни неща, това все пак е много", отбелязва Ники Селърс от застрахователната компания Esure, която осъществила изследването.

Парите, прекаленото харчене и сметките са сред 10-те най-чести поводи за скандали. Изследването показва също така, че средностатистическите двойки се карат за възпитанието на детето 88 пъти на година, а други 79 кавги са предизвикани от глезенето им.

Домакинската работа също е честа причина за спорове, като животът в "мръсна къща" води класацията с 90 скандала на година, 88 са свързани с мръсни съдове, а 80 са за калните стъпки в къщата. Дори обикновени неща, като това кой да сготви вечерята, може да станат причина за кавга.

Изследването показва още, че споровете на двойките не се ограничават само до война на думи. Една трета признават, че вербалният спор е последван от чупене на съдове и мебели в къщата.Добави коментар