Кандидатстване за първи клас в София - само онлайн

67
Кандидатстване за първи клас в София - само онлайн

За първи път кандидатстването и записването в първи клас в София ще става изцяло онлайн

За първи път кандидатстването и записването в първи клас в София ще става изцяло онлайн. Това реши Столичният общински съвет, съобщава вестник Стандарт. Така се надгражда системата за прием в детска градина с модул първи клас. От опозицията скочиха, че системата е била представена, преди да бъде одобрена от СОС.

В нея е изготвена карта с прилежащите райони с цел улеснение за родителите да проверят кои са школата, попадащи в техните райони. При вход ще се искат допълнителни данни, за да бъде подсигурена срещу кибератаки. Родителите, които имат профили в системата за детска градина, ще могат да ги преизползват за първи клас.

В момента текат обучения на хората, с които родителите ще имат възможност да се свързват по телефона, ако имат въпроси за системата. За тези родители, които няма да могат да кандидатстват дигитално, е създадена организация в училищата да има персонал, който да им оказва помощ.

Документите, които вече ще се набавят по служебен път, са заявление за записване, удостоверение за промени на постоянен адрес на детето, удостоверение за промени на настоящ адрес на детето, удостоверение за семейно положение, решенията за ТЕЛК, удостоверение за завършване на предучилищна група. Новата система ще стартира на 29 март. Критериите за прием на първолаците не се променят.


Добави коментар