Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс, според Наталия Кобилкина

10799
Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс, според Наталия Кобилкина

Сексът ни прави по-щастливи, пази ни от стрес и лекува

Сексът ни прави по-щастливи, пази ни от стрес и лекува. Какво се случва с нашето тяло, ако спрем да правим секс? Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина дава отговора за Дарик радио.

„Живот без секс не е живот, а съществуване“, казва Наталия. Според нея сексът стои в основата на щастливата връзка и пълноценните взаимоотношения. Секс без връзка може, но връзка без секс – не. Изследване е доказало, че жените, които не правят секс, по-рано стигат до климакс, често са по-раздразнителни, изморени, склонни към депресивни състояния или различни заболявания.

„Ужасно е, когато млади, красиви и активни хора не правят секс“, казва Наталия. Според нея обаче това е страх от реални отношения. Често в основата на този страх стои конфликт с бащата, неуважение или презрение към него и всички мъже. Или спомени, с които асоциираме минала връзка и отношения с друг човек. И се оправдаваме, дори ако срещнем някой, че там просто няма как да стане. И не предприемаме никакви действия, за да имаме истински партньор до себе си.

„Бъдете честни със себе си и си задайте въпроса: защо се страхувам от истински отношения”, съветва сексологът. За да спечелиш един човек се изискват качества, трябва да положиш усилия. Много по-лесно е да кажеш, че не можеш да срещнеш подходящия човек. Защото смелостта е необходимо условия за любовта.

Добави коментар