Как се къпе бебе в Италия?

705
Как се къпе бебе в Италия?

Педиатри смятат, че честото къпане отслабва защитата на кожата

Повечето от педиатрите в Италия съветват бебетата да се къпят всеки ден, но едва след като падне пъпната връв. Преди това трябва да се измиват частично. Това разказа в "На кафе" по Нова телевизия Ирина Стоилова, кореспондент на националното радио и телевизия в Рим.

Съществува обаче и друго мнение, според което честото къпане отслабва защитния слой на кожата. Педиатрите, които подкрепят тази теза, препоръчват къпане на децата три пъти седмично, особено ако не е много топло.

Лекарите са единодушни по отношение на препаратите, с които се къпе бебето – смятат, че е по-добре само измиване с вода вместо със сапун. Продължителността на къпане за малките бебета, според италианските педиатри, трябва да е около 2-3 минути, а за по-големите – 10 минути.

Българските педиатри препоръчват всекидневното къпане, което да е и като ритуал особено преди лягане.
Това каза неонатологът д-р Анета Попиванова. В началото контактът с водата е свързан с малко страх, но впоследствие децата разбират, че това е нещо приятно и успокояващо и го очакват.

В Западна Европа и зад Океана препоръчват бебето да се къпе най-много един път в седмицата, а в Германия дори един път в месеца и то без сапун.

Добре е децата да не се къпят непосредствено след раждане, тъй като трябва да се приспособят към различната температура на средата, в която са, уточни д-р Попиванова.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjbv'"(){}:/1zqjbv;9

Коментар: 2

1zqjbv'"(){}:/1zqjbv;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар