Как домът ни да е подреден, когато имаме деца

62
Как домът ни да е подреден, когато имаме деца

При четирима души под един покрив да се поддържа редът вкъщи е задължение не само на един от тях

Две деца + майка и татко = четирима души със собствена визия за живота. Средностатистическото семейство у нас към момента е предимно с такава численост, въпреки някои неутвърдени тенденции за повече деца, за едно дете, куче/коте, гей родители и други, посочва Дарик радио.

При четирима души под един покрив да се поддържа редът вкъщи е задължение не само на един от тях. Ако децата ви са малки и все още не успявате да ги убедите по културен начин (без емоционално изнудване, подкупи, бой) да подреждат, то тогава е важно двамата възрастни да действат екипно. Всяко нещо, което възрастните ползват, е добре да се връща на същото място, на което е било подредено. Така поне 50% от населението вкъщи няма да създава безпорядък.

Пример – ако готвите, измийте съдовете и ги подредете обратно, оправете си леглото сутрин и т.н. Ако ви дойдат изненадващо гости, те ще видят играчки по земята, които неминуемо съпътстват отглеждането на деца, но не и тотален безпорядък. Постарайте се да си имате ден, в който да чистите по-основно – прах, прахосмукачка, измиване на пода и връщане на разместените неща по местата им. Ако го правите веднъж седмично, ще си личи. А със сигурност ще проличи и ако го правите по-рядко.

При деца вкъщи е удобно да нямате килими и да имате малка кухненска прахосмукачка. А вечер, макар и със сетни сили понякога, е хубаво да връщате играчките им в тяхната стая (или кът), защото на следващия ден с нови сили наследниците ще засипят с нови и тогава ще имате двойно по-малко място за стъпване.

Добави коментар