Как да живеем здравословно в големия град?

41
Как да живеем здравословно в големия град?

Онкологът, основател на Института по трансформативна медицина в Университета на Южна Калифорния, Дейвид Агус, изброи правилата, които ще позволят на хората да останат здрави в мегаполис

Онкологът, основател на Института по трансформативна медицина в Университета на Южна Калифорния, Дейвид Агус, изброи правилата, които ще позволят на хората да останат здрави в мегаполис.

Лекарят съветва да прекарваме време на открито, в гората или в парка, както и да се движим повече. “Всъщност ние живеем заради броя мускулни съкращения. Следователно движението за здраве е абсолютно необходимо”, подчерта той.

Агус също припомни значението на почивката и посъветва да й отделяме минимум половин час на ден, съобщава БГНЕС. Според него почивката за четене или просто за гледане през прозореца е необходима, за да се намали нивото на стрес, натрупан през деня.

Друг принцип на живот в града Агус нарече спазването на хранителен режим. Той съветва да се яде три пъти на ден. Леката закуска, каза специалистът, може да измени метаболизма.

“В резултат на това се появява излишно тегло, мозъчната активност намалява”, обясни Агус. Лекарят припомни също, че трябва да си лягаме и да ставаме по едно и също време всеки ден.

Добави коментар