Как да тълкуваме сънищата си?

312
Как да тълкуваме сънищата си?

Ако постоянно ви се присънва нещо, трябва да помислите за връзката между съня ви и реалния живот

Една трета от целия си живот човек прекарва в сън и сънува, макар да не помни голяма част от сънищата си. Още древните римляни и гърци са се опитвали да тълкуват сънищата. Но и до днес това явление е загадка.

Предсказателят Артемидорус написал първия съновник. Той се състоял от пет тома с обяснения, основани на сънищата на различни хора. Индианците вярвали, че по време на сън душата напуска тялото, за да пътешества в други измерения.

Зигмунд Фройд твърди, че в основата на всеки наш сън стои неизпълнено наше желание от деня. Според него нищо никога не се случва случайно, нито в реалния живот, нито в сънищата ни.

Има ли пророчески сънища?

Предсказването на бъдещето чрез сънищата винаги е вълнувало хората. Обикновено сънищата са свързани с наши преживявания в миналото или с неосъзнатите ни желания. Но има и такива сънища, които ни показват бъдещето.

Ангел се явил насън на Йосиф, за да му съобщи, че скоро Мария ще роди Божия Син – този сън е божествено послание. Наполеон и Хитлер са имали пророчески сънища, в които се виждали как завоюват градове, печелят войни.Ето едни от най-честите сънища и тяхното тълкуване:

Сънувате, че летите

Чувствате, че сте се освободили от някакви обстоятелства, които са ви дърпали надолу и са спирали развитието ви.
сън

Преследват ви

Имате някакъв проблем и искате да се противопоставите на трудна ситуация, но не знаете как.

Падате от голяма височина

Не можете да се справите с дадена ситуация и усещате, че губите почва под краката си.

Ако постоянно ви се присънва нещо, трябва да помислите за връзката между съня ви и реалния живот. Тези сънища не означават, че ще се случи нещо много лошо. Те най-вероятно показват възможни проблеми, които трябва спешно да се решат, за да избегнете неприятни последствия.

Добави коментар