Как да станете идеален родител: 13 вредни съвета

230
Как да станете идеален родител: 13 вредни съвета

Няколко наблюдения върху живота и практиката

Правите всичко по силите си и дори повече, но все още смятате, че е недостатъчно? Точно така, няма нищо по-похвално от стремежа към съвършенство. Тези 13 съвета ще ви помогнат да постигнете идеала.

Само тогава ще бъдете убедени, че сте идеалните татко и майка. Не е от значение това, че ще забравите своя личен живот и няма да допринесете с нищо добро за възпитателния процес. Но кой ли пък ще смве осмели да ви нарече лош родител!

За да бъдете идеални, трябва да:

1/ Забравите за личния си живот – грижете се за децата, защото те растат толкова бързо, че нямате време. Сънят ще има в друг живот, храна и душ – също. Цепете секундите на две.

2/ Всичко правете в компанията на детето - спете, когато детето спи. Не забравяйте и да поплачете, когато то плаче. Заедно сменяйте млечните зъби.

3/ Проверете и контролирайте – разстройвайте се, когато детето не иска да ви разкаже как е минал деня му. А щом това се превърне в традиция, тайничко вървете след него и заемете стратегическа позиция за проследяване.

4/ Бъдете пресметливи – ако детето се провини в нещо, не му викайте. Най-добре му покажете снимка на убийство, което сте извършили преди години. Нека да знае,че с вас шега не бива.5/ Избавете се от мобилните телефони – за да сте максимално съсредоточени, докато прекарвате цялото си време с детето.

6/ Детските капризи трябва да са над всичко – когато детето ви разказва нещо, не смейте да се занимавате с други дела. Слушайте внимателно всяка дума, дори не помисляйте за друго. Все едно се намирате пред дулото на пистолет. Спирането на сърцето не е извинение.

7/ Купувайте детската любов – така ще напомняте на детето колко силно го обичате. Давайте всички спестени пари за акордеони, колела, пистолети, шлемове, кукли и г.т. Да има!

8/ Доведете родителската подкрепа до абсурд – поощрявайте творческите начинания на детето – разрешете му да носи каквито дрехи иска, дори и да са от кори от яйца, бананови кори, кофи и т.н.

9/ Специално пишете за детето житейски сценарии – ако искате да го предпазите от компютърната зависимост. Излъжете го и го накарайте да повярва, че живее в друг век – в него все още няма така добре развити технологии.10/ Сдобийте се с навици заради добрия пример – демонстрирайте на детето колко здравословно се храните. Ходете след него и дъвчете упорито зеленчуци. Алчно се просякайте към пюрето от броколи. Гризете аспержи, докато играе футбол на двора.

11/ Дръжте се като равен с детето и изпадайте в истерия – когато детето ви каже „мразя те”, хвърлете се ничком на пода и заемете позата на зародиш. След това се разридайте и започнете да викате – „Господи, защо на мен! След всичко, което направих! Това ли е моето наказание?.....”

12/ Зацикляйте на красиви спомени – ако водите детето в Дисниленд, не забравяйте да вземете със себе си няколко комплекта дрехи за смяна. Преобличайте го преди всяка снимка – така може да го излъжете след време, че често сте били там.

13/ Подходете към ранното развитие изключително отговорно – научете детето на езика на жестовете. Запознайте го с латинския език и с вандалския – все пак не трябва да забравяме най-древните си корени.Добави коментар