Как да се държим на плажа

176
Как да се държим на плажа

Четири лесни за запомняне правила

Педиатри единогласно съветват младите майки по-често да излагат децата си на слънце. Слънчевите лъчи са източник на необходимия за здравето на детето витамин Д. Именно този витамин позволява на калция пълноценно да се усвои и да гради и укрепва костите на децата.

Много майки и татковци избират да прекарат свободните топли дни на морето. Такава почивка дава възможност на организма да се възстанови, а имунитетът укрепва. Но, от друга страна, родителите трябва да се грижат и за това слънцето да е в здравословна форма и доза.

Не шофирай с джапанки

Кожата на детето се отличава от кожата на възрастния човек. Тя все още няма собствена защита от ултравиолетовите лъчи. Именно поради това рядко можем да видим „шоколадови” на вид деца – тяхната кожа слабо изработва пигмента меланин, придаващ цвета на загара. А загарът не е нищо друго, а защитна реакция на кожата спрямо слънчевото лъчение.

Какви трябва да са слънчевите бани, за да не вредят на малкото дете?

Правила за поведение на слънце

Съществуват няколко прости и важни правила, чието изпълнение ще ви гарантира положителен и полезен ефект от излагането на слънце.

Първо, на плажа трябва да сте във времето до 11 часа и след 17:00 часа. Според някои специалисти, може и след 16:00 часа.Второ, след водните процедури трябва задължително да избършете тялото си от капките вода, тъй като те действат като микро-лупи и усилват действието на слънцето.

Трето, задължително обличайте блуза, а с приближаването на 11:00 часа, не е лошо и да посегнете към блуза с дълъг ръкав.

Четвърто
, използвайте слънцезащитен крем, разработен специално за нежната детска кожа.
 Добави коментар