Как да обясним на децата ни важните уроци за водата по лесен и достъпен начин?

8807
Как да обясним на децата ни важните уроци за водата по лесен и достъпен начин?

Дигиталната платформа за образование iZZI съдържа богата колекция от над 50 000 електронни ресурса, които включват интерактивни видеа и задачи, динамични презентации, забавни игри и визуализации

Месец декември настъпи и вече станахме свидетели на първия паднал сняг. Отрупаните със снежинки дървета и градинки винаги създават едно неописуемо приказно настроение не само на нашите деца, но и на самите нас.  С настъпването на този зимен период, винаги сред най-малките и любознателни изследователи на света изникват едни въпроси, които спешно търсят своя отговор, като например - как се образуват снежинките, защо водата замръзва или пък как така днес е толкова студено, а утре няма да е така?

На нас като родители задаването на такъв тип въпроси често ни действа носталгично, защото се връщаме назад през годините, когато прекараното време в училище ни беше единственото важно и нужно занимание за деня. И, ако сме внимавали достатъчно в часовете по природни науки, днес можем с няколко ясни примера и обяснения да пресъздадем един важен и образователен урок за нашите най-малки и скъпи съкровища. 

Но, дори и да притежаваме очарователно дар слово, днес децата до голяма степен опознават света благодарение на дигиталните технологии и техните аудио-визуални преимущества. За да получат знания по занимателен и интересен път, днес децата искат задължително и нагледно да им бъде предоставен отговор на техния заинтригуващ въпрос. Затова използването на динамични аудио-визуални примери, в повечето случаи подпомага успешното усвояване на важните знания за света. 

Но възможно ли е един родител да осигури интерактивно образователно пространство за своето дете, където то да разглежда и изучава своите ученически уроци по лесен и занимателен начин? Именно това предлага дигиталната образователна платформа iZZI, дело на издателство Клет България. В нея всички малки любознатели, които искат да получат знания по един забавен и съвременен начин, могат да го направят благодарение на удобния и достъпен интерфейс на приложението, което е предназначено за всички ученици от 1. до 7. клас. 

Така например въпросите свързани със свойството на водата имат изчерпателен отговор в предмета “Човекът и природата”, където лесно разбираеми визуализации и видеа демонстрират трите състояния на водата и нейната молекулярна структура.

Чрез увлекателни и лесно разбираеми разкази децата също така могат да научат за значението на температурната аномалия, която е от изключителна важност за живота на Земята. Благодарение на аномалното температурно раз­ши­ре­ние на водата, водните ра­сте­ния и животни успяват да оцелеят през зимата, като целият този урок е показан чрез информативни графики и визуализации.

Ако пък малките търсачи на знания искат да разберат какво е съотношението на водните състояния в нашата планета, могат да направят това чрез обяснителна графика, показваща колко части от лед, вода и водни пари съдържа Земята.

Дигиталната платформа за образование iZZI съдържа богата колекция от над 50 000 електронни ресурса, които включват интерактивни видеа и задачи, динамични презентации, забавни игри и визуализации и различни по вид обучителни аудио файлове. Повече за платформата и абонаментните планове можете да откриете на сайта на издателство Клет България.

 

 Добави коментар