Как да изберем детегледачка

190
Как да изберем детегледачка

През лятото този въпрос стои пред много родители

Лятото е сезонът на детските игри и забавления, но е малък кошмар за работещите родители. Основният проблем е кой да гледа децата, за които учебната година е вече свършила или пък за още по-малките, чиято детска градина е затворена през лятото.

Кой да гледа децата е сложен въпрос и ако бабите и дядовците не са на разположение, идва времето на детегледачките. Как да изберем човека, който ще се грижи за детето ни и ще го възпитава?

Според представителя на фирма за подбоп на детегледачки Борислав Огнянов в началото на лятото търсенето на детегледачки се увеличава. Много чужденци, които идват да почиват у нас, също търсят помощ за гледането на децата си.Най-разпространените изисквания са за възрастта, квалификацията и опита. Много често при по-малките деца се изисква медицинско и педагогическо образование, посочва ТВ7.

Ася Иванова е родител. Тя сподели, че е много важно родителите да са наясно, че детегледачката не е длъжна да върши домакинска работа, а само да се грижи за детето. Майката смята, че е по-добре да се довериш на агенция вместо на частна обява, за да има все пак някакъв контрол при подбор на човешките ресурси.

Огнянов, от своя страна, посочи, че агенциите вече предлагат и онлайн търсене, с цел да се улеснят по-заетите родители при намирането на подходящата детегледачка. Фирмата има грижата да провери лицата, квалификацията им и опита и препоръките им.

Заплащането за Сифия за месец, при 8-часов работен ден, без извършване на домашна работа, е около 600-650 лв. на месец или 4 лева на час.Добави коментар