Как да изберем безопасни плажни стоки

74
Как да изберем безопасни плажни стоки

Някои от тях могат дори да бъдат опасни за живота на децата

Комисията за защита на потребителите вече проверява летните стоки в цялата страна. Експертите припомнят, че преди да тръгнете на море, е добре внимателно да изберете плажните си аксесоари. Един неправилно избран детски бански, например, е опасен за здравето и дори за живота.

Освен риска от изгаряне, почивката на плажа крие много опасности, за които почти не си даваме сметка. Естествените материи са за предпочитане. Кърпите и другите текстилни стоки могат да предизвикат алергии.

Когато избираме кърпа, особено когато се касае за децата, е много важно да обърнем внимание на това дали тя е ярко обагрена. Ако цветовете са прекалено ярки, това може да е знак, че евентуално може да съдържа завишено съдържание на азобагрила, които предизвикват алергии, предупреждават от Комисията за защита на потребителите.Винаги проверявайте дали съставът на продукта е изписан върху етикета му. Защото само безопасните стоки ви гарантират хубава почивка!

За децата до 7 години е задължително банските да са без връзки, защото могат да предизвикат нараняване или дори задушаване. А надуваемите детски аксесоари за плажа не трябва да имитират играчка, за да не разсейват малчуганите във водата.

Това, което ще бъде полезно за потребителите, е да разгледат нашия регистър на опасни стоки, който е публикуван на сайта на КЗП, там се съдържат всички доказано опасни стоки с тяхното описание, характеристики и съответната опасност, съветват още от комисията.

По Черноморието вече работят приемните на Комисията за защита на потребителите, където можете да сигнализирате за проблемни стоки и услуги, припомня БНТ.Добави коментар