Как боите със сребърни йони предпазват дома ни

401
Как боите със сребърни йони предпазват дома ни

Сребърната вода унищожава много болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления

Качеството на въздуха в затворените помещения е наболял проблем в много страни, включително и в България. Домовете, които са по­нови и по-­енергийно ефективни, задържат влага и са по­предразположени към образуването и задържането на мухъл, плесени, гъбички, спори и др.

Сребърната вода унищожава много болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления. Оргахим разработи и успешно продава боя Леко със сребърни йони, която предпазва стените от образуването на микроорганизми.

Действието на съдържащите се в нея сребърни йони и други биоциди е перманентно и след полагане на 2-­3 слоя от тази боя повърхностите са трайно защитени. Това се отнася до нови повърхности, които не са заразени. Заразените повърхности е необходимо предварително, неколкократно в продължение на минимум 30 минути да бъдат обработени с препарати за отстраняване на микроорганизмите.

След това може да се пристъпи към нанасянето на антибактериалната боя. Само така може да се гарантира нейния ефект. Дезинфекциозното действие на сребърните йони се дължи на силния им афинитет към различни жизненоважни ензими на едноклетъчните организми.

Боята със сребърни йони е подходяща за стени и тавани в стаи с интензивен трафик, санитарни помещения, помещения с интензивна влажност. Регистрирана е като биоциден продукт и е доказано безвредна при пребиваване на хора в помещения, обработени с нея. Има здравна оценка за приложимост в помещения с изисквания за висока повърхностна хигиена, издадена от министерството на здравеопазването.

Освен тези нейни антибактериални свойства, боята има отлична покривност и фина структура, което я прави изключително подходяща както за специални помещения, така и за боядисване на всякакви помещение в домовете и обществените сгради. Ниската разходна норма за единица площ я прави предпочитан продукт за употреба от майстори и строителни фирми. Боята е клас 2 на износоустойчивост, което дава възможност за многократно почистване.Добави коментар