Къде играят децата?

122
Къде играят децата?

Да ги изведем от витруалното пространство

Лятото дойде, а с това и дългоочакваната ваканция за всички деца. Има ли обаче къде да играят и можем ли да бъдем сигурни, когато им позволяваме да излизат навън?

Игри като стрелба с фунийки, ръбче, стеничка, кър, стражари и апаши, дама, ластик и още много други в днешно време изглеждат непознати за подрастващите или просто един избледнял спомен от детството.

Според официално проучване на ЕС 57% от децата в България страдат от обездвижване и затлъстяване. На фона на тази тревожна статистика може би не е никак изненадващ фактът, че не реалното, а виртуалното пространство е мястото, в което можем често да открием детето си.

Министерството на спорта е насочило усилията си към изграждането на нови спортни площадки и съоръжения в цялата страна. До този момент те са над 220, а в тези програми са включени 750 специалисти и 160 хиляди деца, съобщава Нова телевизия.

А за родителите остава надеждата, че децата няма да бъдат пред компютъра, а навън - с ожулени колена, въоръжени с топка, тебешир или тръба за фунийки.Добави коментар