July morning

44
July morning

Ето къде да го посрещнете

Независимо дали са хипита или не, стотици хора по българския черноморски бряг на 30 юни срещу 1 юли посрещат изгрева на слънцето с песента на Uriah Heep - July Morning. Наричан Джулаят, празникът, който възниква в Щатите, е уникален за България.

За първи път е отбелязан през 80-те години на варненския бряг, а впоследствие и по цялото Черноморие. В началото е представлявал протест срещу комунистическата власт у нас. Днес хората, посрещащи слънцето, смятат, че с първите му лъчи са пречистват и са готови за ново начало и по-добро бъдеще.

Тази година хиляди ще посрещнат изгрева на Камен бряг край Каварна. Фестът ще започне в 4.30 часа с изпълнения на варненците от група РЕВ. След това на сцената край местността „Огънчетo” ще се качат момчетата от Б.Т.Р.

В 5.32 часа, когато изгрява слънцето, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на Uriah Heep ще изпее култовата песен July Morning в момента, когато слънчевият диск се показва над морето.

Огньове, танцьори с пойове и мимове на кокили ще забавляват посрещащите изгрева на Джулай Морнинг в Бургас. В музикалния списък пък са Уикеда, Оги 23, Поморианс, Нокаут и Смолмен.

Партито ще започне на 30 юни вечерта и ще продължи до изгрев слънце на 1 юли на Централния плаж. Там ще бъде изградена голяма сцена и видеостена. През цялата нощ всички желаещи ще могат да си направят временна татуировка или пиърсинг.Добави коментар