Изневярата топи килограми

305
Изневярата топи килограми

Започването на извънбрачна връзка поставя човек под огромно напрежение

Изневярата е един от най-ефективните начини за сваляне на килограми, установи британско изследване. Малко над половината мъже и 62% от жените заявили, че са стопили част от теглото си, след като започнали извънбрачна връзка.

Неверните мъже свалили средно 2.7 кг, а неверните жени стопили средно 4.5 кг. Макар че изследването, осъществено от сайт за запознанства за женени хора, търсещи извънбрачна връзка, не трябва да бъде приемано на доверие, експерти твърдят, че има множество физиологически причини, обясняващи защо неверниците топят килограми.

"Започването на извънбрачна връзка поставя човек под огромно напрежение. Изричането на лъжи, избягването на пряка конфронтация и кръшкането зад гърба на другия причинява много стрес. Стресът въздейства много на тялото.

Произвеждате адреналин и стресовия хормон кортизол, сърдечният ви пулс се увеличава, дишате по-бързо, кръвното ви налягане нараства, а нивата на серотонин се повишават. Всичко това гори калории", казва професорът по психология от Бирмингамския градски университет Крейг Джексън."Изневярата води и до промени в поведението. Когато не сте в добро настроение, е по-вероятно да бързате от точка А към точка Б с по-малко време да изядете обяда си или да изпиете допълнителна чашка. Това също може да води до стопяване на килограми. Освен това има и физическо напрежение. Много мъже ще искат да изглеждат добре за новата си любовница", допълва изследователят.

"Освен това, ако сте женен от 20 години, вероятно не правите секс толкова често и не се възползвате от горенето на калории от секса", казва още той. Смята се, че при секс се изгарят между 100 и 300 калории за 30 минути, пише БГНЕС.

Но неверните мъже трябва да внимават, защото изследване на университета във Флоренция показа, че женените мъже, които изневеряват на партньорките си, увеличават риска от сърдечен удар.

Една от причините е, че мъжете, които започват извънбрачна връзка, вероятно са нещастни в семейния си живот, а депресията е свързана с повишена опасност от сърдечни заболявания. Щастливата връзка обаче предпазва мъжете от сърдечно-съдови заболявания.Добави коментар