Искате откровения? Влезте в спалнята

47
Искате откровения? Влезте в спалнята

Учени откриха, че в леглото сме най-предразположени към споделяне

Учени от САЩ разбраха защо в леглото хората стават по-откровени. Оказва се, че това се определя от сексуалните стимули, получени по време на близостта с партньора.

Изследователите са провели интересен експеримент: част от доброволците били "стимулирани сексуално" (каквото и да означава това), а след това трябвало да побеседват с непознат човек.

Другата група от доброволци не била подложена на никаква манипулация. Като резултат учените забелязали, че сексуалната стимулация предразполага хората впоследствие да отговарят по-откровено на въпросите на събеседник и дори не се стесняват да привеждат лични подробности.

Тук е моментът да споменем, че учени от университета в Торонто доказаха преди време, че рецатта за щастие не се състои от много пари, дрехи и автомобили. Истинският извор на радостта е сексът.

Колко често се практикува секс в двойката е много важен показател.

Партньорите, които правят секс веднъж на седмица, са по-щастливи, отколкото тези, които го практикуват веднъж на 30 дни!

Знаейте, че прекалено честите сексуални актове не са определящи. Ако правите секс всеки ден, това няма да ви направи извънредно по-щастливи.

Ще споменем и резултатите от друго изследване, този път на учени от Флорида. Те са наблюдавали 214 младоженци. По време на изследването става ясно, че младите двойки са правили секс средно по 4 пъти в рамките на 14 дни. Това означава по веднъж на 3-4 дни.

През изследвания период партньорите споделяли, че бракът им върви успешно. След половин година те продължавали да бъдат доволни от съвместния си живот с партньора.Добави коментар