Искат такса за лекар и при децата

1193
Искат такса за лекар и при децата

И децата няма да бъдат пожалени, ако се наложи да ходят на лекар

И децата няма да бъдат пожалени, ако се наложи да ходят на лекар. Такива са поне намеренията на лекарския съюз - той иска да се въведе потребителска такса от 1 лев, останалото да доплащала държавата.

Друго предложение е отпадането на 24-часовото разположение на личните лекари. Идеята за такса за децата пациенти не се приема добре от родителите, които посещават педиатри. Емилия Енчева смята, че е добре да няма такса като цяло – защото държавата достатъчно трябва да направи. И без това децата са доста малко като бройка и най-малкото трябва да се грижим за здравеопазването.

Друго обаче твърди педиатър д-р Мария Славчева: "Понякога плащането на такава такса може да ограничи ненужните посещение. Естествено, че когато има приход в твоя бюджет, за теб това е позитивно – чисто разходно може да увеличиш доходите на сестрата и на работещия персонал."

От Българския лекарски съюз предлагат още и да не се санкционират лекарите, ако надвишат броя на талоните за профилактични прегледи, посочва вестник Стандарт.

Добави коментар