Искаме сън, а не секс

75
Искаме сън, а не секс

Заспиваме дори в тоалетната

Около 55 на сто от американците поне веднъж седмично заспиват в офиса, в църквата или върху учителското бюро. Това сочат резултатите от изследване на неправителствената организация Better Sleep Council, която рекламира значението на съня за доброто здраве и качеството на живота.

Мъжете са по-склонни да заспят където и да е, отколкото жените, показва също изследването на организацията, която се ползва с подкрепата на Американската асоциация на производителите на дюшеци и обяви месец май за месец на по-добрия сън. То обхванало 1000 души.

Един на всеки 10 анкетирани признал,че заспива на работното си място, докато 7 на сто задрямват в църква, 6 на сто - в обществения транспорт, а 4 на сто - в тоалетната. Бяхме много изненадани, заяви говорителката на организацията Карин Махоуни, цитирана от profit.bg.

Един мъж заспал върху покрив, друг се унесъл в сладки сънища, докато изслушвал участник в интервю за работа, а трети задрямал върху учителското бюро пред учениците си. Освен това 60 на сто от участниците в изследването заявили, че предпочитат съня пред секса.

През 2007 г. подобно изследване, направено на територията на Европа, показа, че всеки четвърти европеец задремва на бюрото. Ирландците тогава бяха начело на класацията за най-сънливи, а холандците най-успешно прикриват или "укротяват" прозявката си - това са само някои от изводите на група финландски психолози и социолози, изследвали поведението повече от 21 хил. души на работното им място.Добави коментар