Интересни факти за Слънцето

1675
Интересни факти за Слънцето

Слънцето е щастие - наистина

Все повече се приближаваме към лятото и слънчевите лъчи станаха наш постоянен спътник. Без тях животът на Земята няма да съществува, но не бива да забравяме, че могат да бъдат и опасни. Ето няколко интересни факта за Слънцето.

Слънцето е щастие. Според научните изследвания, слънчевите лъчи действат на специални рецептори в човешката ретина, която изпраща сигнал в мозъка за производството на повече серотонин. А както всички знаем, това е хормонът на щастието.

Само 55% от американците знаят, че слънцето е звезда.

Ако тренирате на слънце, това увеличава разхода на енергия и калории.Според поверията родените по изгрев слънце ще са умни, а тези, които са се появили на бял свят по залез, ще са мързеливи.

Хелиотерапията означава слънцелечение. Това е една от най-древните и достъпни терапии. Неслучайно старите хора казват, че там, където влиза слънце, не влизат болести.

Тенът, който получаваме в резултат на слънчевите лъчи, всъщност, е защитна броня на организма. Пигментацията предпазва по-дълбоките слоеве на кожата от въздействието на УВ-лъчите.Светлината на Слънцето достига до Земята за 8 минути, а автомобил би изминал това разстояние за 180 години, ако се движи със скорост 60 км/ч.

Само 15 минути на ден излагане на слънчевите лъчи е достатъчно, за да си набавим необходимото ни количество витамин Д. Той е жизнено важен за организма ни.

Слънцето е на около 4,5 млрд. години. Досега то е използвало около половината от водорода в своята вътрешност. Остава му водород за около 5 милиарда години.Добави коментар