Имате ли червени стени у дома?

220
Имате ли червени стени у дома?

Как ви влияят?

Домът е нашата крепост. В него не просто живеем, а от него черпим енергия. Затова понякога, когато искаме да внесем промяна в живота си, се обръщаме към обстановката у дома и започваме да замисляме ремонти или пък преместване на мебелите. Последни изследвания показват, че дори цветът на дома ни има значение за самочувствието ни.

Да започнем с това, че ярката светлина вечер ни пречи да спим нормално и нарушава естествения цикъл на сън и бодърстване. Това въздействие повлиява върху процеса на производство на хормони, а те са свързани със сериозни здравословни проблеми.

Сред тях присъстват затлъстяване, диабет от втори тип и дори рак. Именно поради това експерти съветват вечер да използваме слабо осветление, а посреднощ да използваме лампа с червена светлина, тъй като тя по-малко нарушава съня ни.Ако у дома имате стени в оранжев или червен цвят, грози ви повишено ниво на стреса и тревогата, а също така кожен обрив. Вероятно, защото червеният цвят се свързва с възпалената кожа. Именно по този начин си обясняват последствията учени от САЩ. Те изясняват, че ярките цветове стимулират мозъка и започваме да ядем повече и повече.

Според експертите голяма значение има разстоянието между телевизора и дивана. То трябва да бъде един пъти и половина по-голямо от диагонала на телевизора. Например, ако телевизорът е с диагонал 1 метър, вие трябва да гледате телевизия от метър и половина разстояние.Оказва се, че тънките щори, през които успешно преминава светлината от улицата, повишават вероятността от надебеляване. До този извод са стигнали учени от Института за онкологични изследвания. Те са установили, че при жените, чиито прозорци на спалнята разполагат с такива щори, се наблюдава по-голяма талия. Точната причина за този феномен не е известна, но последващи опити с мишки показват, че светлината провокира качване на килограми.

Друг съвет от учените, който си заслужава да вземем предвид. Те препоръчват да не сушим дрехите в дома си, тъй като влагата, която се изпарява, създава идеални условия за развитие на гъбички. Те на свой ред предизвикват инфекции, кашлица и влошаване на симптомите на астма.Добави коментар