Имаш ли куче?

106
Имаш ли куче?

Значи си по-здрав

Собствениците на кучета са по-здрави и се радват на по-добра форма от хората без питомци, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Анкетата по поръчка на "Бъчърс пет кеър" е обхванала 2000 стопани на кучета. Допитването показва, че хората, които притежават куче, се разхождат или тичат заедно с него в градината или парка средно 74 минути дневно. За сравнение - индивидите без питомци се движат активно едва 18 минути на ден.

За разходки на четириногите си другари стопаните отделят 351 часа годишно. Извеждайки кучетата си, собствениците им изминават пеша за една година разстояние, равняващо се на над 1750 километра. За сравнение - изминатото годишно разстояние пеша от хората, които не притежават питомци, е едва 585 километра.Проучването показва още, че собствениците на кучета като цяло са по-активни от останалите. Освен всекидневните разходки с питомците, те са по-склонни да вървят пеша, отколкото да се придвижват транспорт, и да се изкачват по стълби, вместо да ползват асансьор.

От допитването става ясно също, че 73 процента от стопаните на кучета изпитват задоволство от активното си всекидневие. Голяма част от тях споделят, че откакто имат питомец, се чувстват в по-добра форма, по-здрави и по-енергични. Един на всеки трима стопани казва, че разходката с кучето му позволява да противодейства на стреса след работа. Една четвърт от собствениците споделят, че заниманията на открито с питомците им помагат да избягат от натоварените си графици.

Проучването показва още, че десет на сто от анкетираните използват разходките с кучето като повод да се измъкнат от мрънкащ партньор. Един на всеки двадесет участници в допитването се възползва от тях, за да поговори по телефона с родителите си. Според 17 процента от собствениците на кучета разходките с питомците им дават възможност да си осигурят време без технологични придобивки. Една пета от анкетираните споделят, че се радват на срещите с други собственици на кучета, пише БТА.Коментари

Коментар: 2
Mr.

555

Коментар: 1
Mr.

555


  • 1

Добави коментар