Икономична кухня

62
Икономична кухня

Как да спестим пари от хранителните продукти?

След като ви показахме как да си направите домашни почистващи препарати, за да облекчите семейния бюджет, дойде ред да оптимизираме и хладилника. Ето няколко идеи как да спестите пари и от пазаруването на храна.

Пиле вместо бутчета или пържоли
Купувайте цяло пиле вместо бутчета или пържоли. Доста по-евтино е, а когато го разфасовате, можете да употребите месото за няколко ястия.

Доматено пюре вместо готови сосове
Доматеното пюре е в пъти по-евтино от готовите доматени сосове, които използвате за пастата. Вместо тях, добавете към пюрето чесън и подправки и сосът е готов - освен това сте сигурни какво има в него, защото е домашно приготвен.Обикновено мляко вместо плодово
Плодовите млека са доста по-скъпи от обикновеното кисело мляко. А тях можем да ги приготвим и вкъщи - с помощта на замразени плодове или компот.

Замразени зеленчуци вместо пресни
В момента не е сезонът на зеленчуците. На пазара има български маруля и репички, а всичко останало е вносно и много скъпо. Спестете си не само парите, но и нитратите, като купувате замразени зеленчуци. Освен това последните проучвания показаха, че в замразените продукти витамините се запазват по-добре, отколкото в пресните. Причината е в дългия път, който изминават до нашата трапеза.Коментари

Коментар: 1
Икономична кухня

И още една идея - купете си готово тесто и си направете пица, вместо да купувате от замразените. Супер скъпи са, а и не знаете какво има вътре. Все пак храним децата си с тях.


  • 1

Добави коментар