Хотелите в категория "най"

88
Хотелите в категория най

Вижте кои са

По света има огромен брой хотели, но десетина от тях се открояват поради различни причини. Германският в. "Ханделсблат" представя някои от тях:

Най-високият

От края на март 2011 г. рекордът за най-висок хотел в света държи хотел "Риц-Карлтън" (Ritz-Carlton) в Хонконг, който се разполага между 102-рия и 108-ия етаж на хонконгския Световен търговски център. Със своите 118 етажа и 184 м сградата е четвъртата по височина в света.

Най-скъпият

Според туристическия сайт LastMinute.de нощувка в апартамента "Кралски пентхауз" на женевския хотел "Президeнт Уилсън" (President Wilson) струва 40 хил. евро. Срещу тази цена гостът получава площ от 1600 кв.м.

Най-големият

Градът на хазарта Лас Вегас чупи множество рекорди, но хотел "Венишън" (Venetian) е най-големият в света, предлага 7000 стаи и имитация на венецианския мост "Риалто", под който плават гондоли.

Най-дългият

"Емирейтс палас" (Emirates Palace), който принадлежи към групата "Кемпински", всъщност е не толкова хотел, колкото истински дворец. Той заема 1 км от плажната ивица на Абу Даби.

Най-луксозният

Високата 300 м сграда на дубайската сграда "Бурдж ал Араб" (Burj Al Arab) с форма на издуто от вятъра корабно платно е един от символите на амбициите на емирството. Хотелът е първият 7-звезден в света, като идеята за двете допълнителни звезди не е на маркетинговия отдел, а на журналист.

Най-големият басейн

Тази категория е спорна - курортът Сан Алфонсо дел Мар в Чили има изкуствена лагуна със солена вода, но пък хавайският "Гранд Уайлеа" (Grand Weilea) разполага с девет басейна и водни пързалки, огромен басейн на шест нива и първия в света воден асансьор.

Басейн на най-голяма височина

Да плуваш на 195 м над покривите на Сингапур. Басейнът на хотел "Марина бей сандс" (Marina Bay Sands) със своите 151 м дължина е най-големият от своя тип и предлага несравнимо усещане за "плуване в облаците".

Най-малкият

Според книгата на рекордите "Гинес" това е тризвездният хотел "Пунта гранде" (Punta Grande) на канарския остров Ел Иеро - съществува от XVII век и предлага само четири стаи и рибен ресторант.

Най-старият

Хотел "Клементин" (Clementin) в старата част на Прага е създаден през XIV век и е широк едва 3.28 м.Добави коментар