Хобито е пътят към щастието ни

66
Хобито е пътят към щастието ни

За да избягаме от стреса и напрежението, които натрупваме в ежедневието си, е хубаво да си намерим хоби

За да избягаме от стреса и напрежението, които натрупваме в ежедневието си, е хубаво да си намерим хоби, с което да се разтоварваме. Едно от тези пълноценни хобита може да бъде градинарството, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

Вестникът цитира проучване, проведено сред 1500 души във Великобритания, които били попитани дали заниманията с мотика в ръка би ги направило по-щастливи.

Резултатите са красноречиви: 90% от запитаните отговарят, че се чувстват много по-добре и по-отпочинали, но и с много приповдигнат дух, след като са работили в градините си. Според същото проучване, повече от 80% от хората, които живеят в къща с градина, се чувстват истински щастливи.

За сравнение – доста по-малко са хората, които са удовлетворени от живота си и които не работят в градината, въпреки че имат такава – 67%, според проучването.

Анкетата още е установила, че хората, чието хоби е градинарството, изпадат много по-рядко в депресивни състояния и емоционални дупки за разлика от останалите. Изследването е поръчано от списанието Gardeners' World.

Добави коментар