Хъркаториум

60
Хъркаториум

Последният звезден хит

Докато ексцентричните звезди от миналото строяха атомни убежища и паник стаи в холивудските си имения, последният хит в домовете на днешните знаменитости са стаите за хъркане.

Твърди се, например, че 49-годишният Том Круз е превърнал една от стаите на дома си в Бевърли Хилс в подобен добре изолиран звуково "хъркаториум". Според слуховете, малко след сватбата им съпрузите започнали от време на време да спят в отделни стаи именно поради хъркането на актьора.

Анонимен посетител в дома на звездната двойка разказва за британския таблоид "Дейли мейл", че специалната стая за хъркане била близо до спалнята, която иначе Том Круз споделял с 32-годишната си съпруга Кейти и 5-годишната им дъщеричка Сури. Зад вратата й нищо не може да се чуе, тя е много малка, удобна и тъмна, вероятно преди това е била използвана за бебешка стая, описва я гостът.

Холивудски агент по имотите твърди пред в. "Дейли телеграф", че хъркаториумите набират популярност и все по-често звездите настояват да се пригоди място за тях. Най-важното, разбира се, е те да са възможно най-тихи както вътре, така и отвън. Някои имали аквариуми, които да "поглъщат" шума и да успокояват хъркащия.

Смята се, че мъжете над 40 години са по-податливи на неприятния проблем поради отпускането на мекото им небце, което създава характерния звук по време на спане, особено в определени пози. Около 45% от хората понякога хъркат, докато 25% го правят всяка нощ. Често този проблем прави невъзможно спането заедно за съпрузите.

Според някои изследвания спането с партньора може да навреди на здравето, както и на връзката. То може да предизвика напрежение в отношенията и здравословни проблеми като недостиг на сън, сърдечни заболявания и депресия.Добави коментар