Градски кът за четене

141
Градски кът за четене

Започна втората седмица от Походът на книгите

На 2 април 2014 г., Международният ден на детската книга, започна „Походът на книгите”, когато най-малките читатели в Столична Библиотека чуха за пръв път приказката „Невидимото дете” от Туве Янсон, прочетена от кмета на София - Йорданка Фандъкова.

Основен елемент в кампания тази година остават забавните четения на любими детски произведения в програмата „Известните българи четат на деца“. През втората седмица от „Походът на книгите” децата ще могат да изслушат едни от най-любимите детски творби, прочетени от Андрония Попова („Насекомикс“), Васил Драганов , Деян Славчев – Део, Златна Костова, Иван Бърнев, Ивайло Захариев (познат от сериала „Под прикритие”), Кирил Маричков, Мариана Попова, Марий Росен, Петьо Петков – Шайбата (от „Комиците”), Свилен Ноев, Снежина Петрова и Параскева Джукелова.

Те ще са посланици на похода в няколко детски градини и начални училища в седмицата 7-11 април. В края на следващата седмица (12 и 13 април) в Борисовата градина ще бъде издигнат „Градски кът за четене”, където младите хора ще могат да послушат приказки и да играят сред приказните интериори на пространството.

До 23 април младите читатели ще имат възможност да спечелят книга чрез инициативата „Походът на книгите - Играта”, като за целта ще трябва да съберат 9 печата в 9-те книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията, който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието: www.facebook.com/events/375104019295866/, и да открият скрито между думите изречение.Коментари

Коментар: 1
These topics are so

These topics are so cosufning but this helped me get the job done.


  • 1

Добави коментар