Градовете, в които...

98
Градовете, в които...

... да се изгубите

Хвърлете картата, затворете очи и се завъртете три пъти – време е да се изгубите. Да се озовете в странен град, без да знаете къде сте, е идеалният начин да разгадаете тайните му и да опознаете местните жители.

Разбира се, има добри и лоши места за изгубване. Някои градове са перфектни за подобно приключение, пише БГНЕС.

На първо място се нарежда Венеция. Този северен италиански град е една безкрайна верига от канали и мостове, стръмни улици и завои през цялото време. Можете да потърсите знаци и стрелки, надраскани по стените на сградите.

На второ място е Варанаси, свещеният град на хиндуизма. Тук можете да откриете храмове, сладкарници и десетки интересни места в скритите улички на индийски град.

Лондон застава на трета позиция. Това е градът, в който повечето посетители използват метрото, за да разгледат забележителностите. Опитайте се да намерите усамотени площади и да се докоснете до романтиката на града.

Токио – забързаният град, от който гарантирано ще ви се замае главата. На последните две места в списъка са Истанбул и Канбера, двете столици, които редовно стават капан за своите гости.Добави коментар