Градове срещу наркотиците

118
Градове срещу наркотиците

Все по-малки деца посягат към тях

Наркотиците взимат все повече и все по-млади жертви. Мрачната констатация беше съобщена на 18-тата Кметска конференция на международната организация “Европейски градове срещу наркотиците”, която започна вчера в курорта Златни пясъци, съобщи БНТ.

Близо 200 представители от 17 държави и от над 40 общини разискват проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества. Все по-малки деца посягат към наркотиците. Това е обща тенденция в европейските градове.

Основната причина е заниженият контрол в училищата и най-вече в семейството. Швеция, страната с един от най-високите жизнени стандарти в Европа, също има големи проблеми с разпространението на наркотиците в училище.

За първи път град от Източна Европа е домакин на Конференция на ЕКАД. Варна е пример за положителни практики у нас в ограничаването на употребата на наркотици.

Според специалистите основните доставчици на наркотици са извън Европа и затова трябва да се работи за много добра координация между полицията и обществото.Добави коментар