Гората за децата

324
Гората за децата

Започна Седмицата на гората

"Гората за децата” е мотото на тазгодишната седмица на гората. Тя започна вчера, като официалното начало на кампанията постави министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов с откриването на природозащитния център "Горски дом” в Природен парк "Врачански Балкан”.

Проектът е за изграждане на многофункционален център за ключови консервационни дейности и е финансиран с 500 000 лв. от Оперативна програма "Околна среда”, съобщи bTV.

Традиционно седмицата ще бъде отбелязана с редица мероприятия в цялата страна. В Бургас, например, има предвидени беседи, посветени на опазването на природата и грижата за нея.

В Благоевград студентите от Югозападния университет "Неофоит Рилски” ще засадят фиданки от топола. Община Царево организира моноспектакъл по разкази на Николай Хайтов - "Гласове”. Национален парк "Централен Балкан” пък ще представи царството на девствените букови гори.

"Седмицата на гората” се организира в България от десетилетия и винаги се провежда през първата седмица на април.Добави коментар