Глобиха родители, отказали ваксини

139
Глобиха родители, отказали ваксини

В Пловдив са наложени десет глоби

10 акта на родители, които са отказали задължителни имунизации за децата си, е наложила Районната здравна инспекция в Пловдив за 2012 г. Още толкова са хората, които са се разминали с глобата от 50 лева, тъй като са променили мнението си след разговори с инспекторите.

Целта не е да санкционираме, а да се убедят хората, че имунизациите помагат на организма, обясниха от инспекцията. Медицината е сложна наука и с прочитането на 5 статии в интернет „за" и „против" ваксините човек не може да се ограмоти и да вземе правилно решение. Необходима е консултация с личния лекар, а при невъзможност - със специалистите от Здравната инспекция.

От РЗИ призоваха желаещите да се ваксинират срещу грип да го направят най-късно до 15 ноември. Осигурени са достатъчно ваксини, прегледът и поставянето са безплатни, посочва novini.bg.

Заплаща се само препаратът, който струва 9 лева. Поставянето се извършва от медицинско лице в 21 кабинет на Районната здравна инспекция.Коментари

Коментар: 4
Глобиха родители, отказали ваксини

Тоест при желание да направим информиран избор, вие ни изпращате на "консултация с личния лекар, а при невъзможност - със специалистите от Здравната инспекция", за да ни сплашат с техните запазена марка методи, а именно внушаването на страх, ако решим да не ваксинираме, за да може спокойно да продължавате геноцида (не, думата не е прекалено силна) над населението с едничката ви мисъл - печалба!

Коментар: 3

Както се казва-''халал да са им'' 50- те лева. А колко по 50 трябва да даде човек за една година например,когато се е имунизирал и '' защитил '' от болести ???

Коментар: 2

Не може на база парични глоби да убедят хората, че имунизациите помагат на организма. Могат да ги убедят единствено и само с добри резултати, примерно - здрави и жизнени деца. Направете си ясна и реална статистика: всяка зима вирусните инфекции при имунизираните деца протичат тежко с многобройни усложнения. Аутизмът, алергиите, астмата, диабетът и раковите заболявания при децата се увеличава с всяка изминала година. Мислещи родители запитайте се защо децата стават все по болни. Нали са имунизирани?

Коментар: 1
vaksini . eu

Иска им се, но губят по точки! Не е нормално да има индустрия, която печели от страха на хората. Не е нормално да те предпазват от незначителни болести и да рискуват хронични болести за цял живот! На сайта си не давам мое мнение, а предоставям на прост и разбираем Български език информация, която на мен не е била предоставена преди 12 години и аз сега си нося тежките последствия. Не е нормално лекаря да те плаши с болести и в същото време за поставена ваксина до получава по 4 или повече лева! Умножено по 100-200 или 1000 става не малка сума. Информирайте се, преди да сте загубили здравето си на vaksini . eu Напълно безплатно предоставям информация на всички.


  • 1

Добави коментар