Гледат бебе в багажник

138
Гледат бебе в багажник

15-месечното момиченце е укривано в колата от раждането си

Автомонтьор откри 15-месечно бебе в багажника на автомобил. Момиченцето е било намерено обезводнено, голо, мръсно и с температура в багажника на колата в град Терасон, в Централна Франция, съобщи АФП. Автомобилът бил докаран в сервиз в града от жена на 45 години и 40-годишният й приятел. Монтьорът в сервиза дочул странни звуци от багажника, отворил го и видял детето. После се обадил в полицията

Оказало се, че момиченцето е било укривано от раждането си досега и не е получавало почти никакви грижи. При преглед лекарите установили, че детето не може да говори, движи се трудно и на ръст и тегло изостава значително от връстниците си. Родителите на детето били арестувани в петък, но два дни по-късно са освободени срещу разписване в полицията.

Те ще бъдат съдени за насилие над малко дете и могат да получат до 10 години затвор. Роднини и приятели на семейството не знаели за раждането на детето. То не било вписано и в регистрите за ражданията, съобщава вестник "Труд".

Майката родила детето без лекарска помощ. Тя твърди, че дори не е информирала партньора си, че е станал баща. Той също поддържа тази версия и казва, че не е знаел, че момиченцето е укривано в автомобила, заяви прокурорът по делото Жан-Пиер Лафит.

Семейството има още три деца на възраст от 4 до 10 години. Всички те, заедно с намереното бебе, вече са поверени на социалните служби. Майката на детето е французойка от португалски произход и е безработна, а бащата е португалец и по професия е бояджия.Добави коментар