ГДБОП задържа банда, пускала в интернет извращения с пеленачета

169
ГДБОП задържа банда, пускала в интернет извращения с пеленачета

На компютърните им системи са открити колекции от огромно количество видео файлове и изображения, съдържащи сексуални извращения с дец

Четирима мъже са задържани при спецоперация на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП. На компютърните им системи са открити колекции от огромно количество видео файлове и изображения, съдържащи сексуални извращения с деца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната операция по противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца е проведена през изминалата седмица. Действията по разследването са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП. В хода на акцията са установени и задържани четирима мъже, които споделяли в мрежата материали, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие на деца.

При претърсванията на обитаваните от тях жилища, антимафиотите открили на компютърните им системи колекции от огромно количество видео файлове и изображения, съдържащи сексуални извращения с деца – от новородени до 12 години. Задържаните са на възраст от 28 до 56 години.

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава в рамките на образуваните досъдебни производства, съобщава dariknews.bg.

Добави коментар