Гардероб за нови мами

110
Гардероб за нови мами

Бебето е най-добрият камуфлаж, но все пак...

Бебето e най-добрият камуфлаж. Толкова е сладко, че привлича вниманието върху себе си - далече от тъмните кръгове под очите, неподдържания цвят на косата и гардероба, който се върти около спортните панталони.

Все пак всяка жена знае, че има връзка между това да се чувстваш добре и да изглеждаш добре. След раждането постигането на добър външен вид включва скриването на още неприбралото се коремче, нарастналите кърмещи гърди и излишните мазнинки по бедрата. Как да постигнете това за нула време? Вижте задължителните аксесоари в гардероба на току-що родилата мама.

Бельото

Сутиенът за кърмачки е просто задължителен. Освен че ви улеснява при кърмене със свалящите се капачета, той е щадящ към напрегнатите ви гърди и не предизвиква дискомфорт. Известно неудобство са несменящите се дебели презрамки, които ще трябва да прикривате с допълнителни аксесоари, ако носите потник.

На пазара се предлагат и най-разнообразни продукти за стягане на корема и ханша след раждане - клинове и колани. Спрете се на медицински продукт и се консултирайте с гинеколога си кога можете да го сложите и колко трябва да го носите, особено ако сте раждали със секцио.

Горните дрехи

Когато пазарувате за себе си след раждането, не забравяйте, че най-вероятно съвсем скоро ще върнете предишната си форма. Затова по-добре забравете за марковите блузи, които струват колкото памперсите за един месец. Още един довод в подкрепа на евтината конфекция е вероятността дрехите ви да понесат доста петна - от мляко, пюре и каквото друго се сетите.

Спрете се на малко по-широки блузи и тениски, които можете да сложите на пола, дънки и спортен панталон. Ако ви се струват прекалено семпли, използвайте аксесоари. Най-вероятно в употреба ще ви влязат и туниките от по-ранната бременност. И знаете ли - детето ви има късмет, защото на мода този сезон са тениските с анимационни герои, повечето от които то ще гледа по телевизията следващата година.

Панталоните

Поне в първите дни е добре да забравите за тесните дънки. Вероятността да ви причиняват сериозен дискомфорт е голяма. Нищо не ви пречи обаче да носите дънкови поли. Доверете се на спортните панталони. Потурите също са добър вариант - свободни и прикриващи някои недостатъци. Ако досега в гардероба ви са липсвали спортните екипи, ето - времето им дойде. Незаменими за разходка с количката в парка.

Официалната част

Когато пазарувате новия си гардероб, никога не тръгвайте с мисълта, че няма да имате поводи за по-официални дрехи. Бебето не значи край на личния ви живот. Затова си купете една малка черна рокля - ей така, за самочувствие. Или пък блузка с гол гръб.

Малките подробности

Изберете дрехи, които ще носят на често пране и химическо чистене. Не забравяйте, че предимство при гладенето вече има бебето, затова избягвайте материи, на които са нужни поне 20 минути под ютията.

Проучванията показват, че цветовете могат да имат положително влияние върху настроението ви, затова не се страхувайте от по-ярките. Най-вероятно и мъникът ще бъде привлечен от тях.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар