Гадната работа депресира

111
Гадната работа депресира

Стресът е като при безработица

Да мразиш работата си е толкова депресиращо, колкото и да си безработен. Това смятат австралийски учени, цитирани от Дейли Мейл.

Факторите, които могат да вредят на здравето не са само мръсно работно място или тесен офис без прозорец. По-опасен е стресът, който се получава вследствие на психически натоварена работа, лошо отношение на шефа към екипа или ниско заплащане.

Учените от Австралийския национален институт правят експеримент с две групи хора - безработни и такива с работа с различно „психологично качество", предаде novini.bg.

Ръководителят на изследването проф. Питър Бътъруърт посочва, че хората, които са нещастни с работата си са в еднаква позиция с тези, които изобщо не работят.

Добрите условия на труд, намаляването на свръхизискванията към работата и повишаването на сигурността и самочувствието на служителите могат да подобрят психическото здраве, подчертават експертите.

Ако един служител смята, че допълнителният му труд и усилия на работното място не са възнаградени, нивото на стреса се повишава. Това от своя страна повишава риска от сърдечносъдово заболяване, казва психологът проф. Дарил О'Конър от университета в Лийдс.Добави коментар