Фитнес на открито

49
Фитнес на открито

В градинката зад паметника на Съветската армия

Фитнес на открито ще радва столичани в градинката зад паметника на Съветската армия. Старт на съоръжението даде кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Площадката, струваща 50 000 лева, е изградена по инициатива на председателя на Българската федерация по културизъм Александър Сталийски и Министерството на физическото възпитание и спорта, съобщи novini.bg.

“Този фитнес е за цялото семейство, дори и за баби като мен”, каза Фандъкова, преди да пререже лентата. На откриването дойдe и олимпийската медалистка в шорттрека Евгения Раданова. Инициативата ще продължи и в други градове, ако към столичната площадка има интерес и площадката остане здрава.

Безплатният фитнес на открито, освен за деца и възрастни, е подходящ за хора в неравностойно положение.

“Тук е перфектното място човек да избие стреса - заяви Сталийски. - Родителите ще показват на децата какво да правят, дано хората да се грижат за площадката като за своя.”

Междувременно стана ясно, че над 20 км ще бъде общата дължина на велоалеите в София до края на годината. Приключва изграждането на 7-километровото трасе в жк.“Младост” и почти е готов пътят за колела по бул. “Ломско шосе” (над 2 км).

“Предстои да бъде изградена и велоалея по бул. “Гоце Делчев”, като в момента текат процедури по избор на изпълнител. Така до края на тази година ще имаме близо 12 км нови трасета, които са направени по всички правила”, каза кметът Фандъкова. Тя обеща, че този процес ще продължи и през следващите години, защото е акцент в работата на Столичната община.Добави коментар