Фън Шуй за кухнята

367
Фън Шуй за кухнята

Не разполагайте печката до мивката или хладилника

Неправилната подредба на мебелите и електрическите уреди в кухнята се отразява зле на живеещите в дома, твърдят спецове по Фън Шуй от Хонг Конг.

Ако готварската печка е разположена близо до хладилника или до мивката, в помещението се събира голямо количество отрицателна енергия.

От това обитателите на дома стават твърде раздразнителни. Лесно избухват и се карат без повод, предупреждава woman.bg.Тъй като тясното пространство в кухнята не дава възможност за големи размествания, ролята на посредник между огъня и водата ще изиграе дърво, боядисано в зелен цвят.

Поставете зелена дъска между хладилника и печката или я закачете на стената и това ще неутрализира вредните влияния, съветват фън-шуй специалистите.

Острите ъгли и предмети, както и отворени шкафове в помещението за готвене, също акумулират отрицателна енергия.Балансирайте остротата на рафтовете с кръгли бурканчета за продукти, а ножовете и вилиците дръжте в чекмедже и вадете само при нужда. Прозорците на кухнята трябва да са големи, а през деня да влиза колкото се може повече светлина.

Ако искате да напреднете в кариерата, червен тостер или ваза, поставени в южния ъгъл на помещението, ще помогнат.

Не боядисвайте кухнята в ярки цветове, като червено, и избягвайте тъмните, като дълбоко синьо или блатно зелено. Оцветете стените в бяло, а ако не го харесвате, изберете праскова или лимон.

Не затрупвайте помещението с предмети, които нямат нищо общо с готвенето и храненето. Ограничете се с най-необходимото. Не разхвърляйте дреболии навсякъде, съхранявайте ги в кутии или в шкафове.

Намерете баланс между дърво и метал при обзавеждането. Като цяло, правилната подредба на кухнята ще промени климата вкъщи, защото тя често се ползва.Добави коментар