Фамилатлон

84
Фамилатлон

Детски спортен празник в Южния парк

Традиционният детски спортен празник „Фамилатлон" ще се проведе в Южния парк в столицата.

Събитието е в подкрепа на здравословния начин на живот и спорта и се организира за трета поредна година от Асоциация „Родители".

За първи път празникът „Фамилатлон" се провежда преди 4 години в Париж, разказа Ева Борисова за dariknews.bg. „Преди 3-4 години едни французи дойдоха и ни казаха: „ние сме 10 семейства, които правим „Фамилатлон" на Марсово поле пред Айфеловата кула и много искаме и други хора да започнат да правят „Фамилатлон".

Борисова каза, че много им е допаднала идеята на французите и решили, че в ролята на Марсово поле може да влезе столичният Южен парк: „Харесахме си поляната с гълъбите, защото е доста просторна, а и гълъбите са красиви".

Ева Борисова обясни, че всяка година по време на българския „Фамилатлон" организират игра, в която наслагват картата на Европа върху Южния парк: „Много е интересно, защото получаваш една карта, с която обикаляш 27 европейски столици. Децата по този начин получават много ясна представа за разстоянията. В същото време откриваш невероятни кътчета в Южния парк, в които никога не си стъпвал", допълни Борисова.

Децата ще могат да изпробват възможностите си в спортове и занимания като бадмингтон, паневритмия, каране на ролери, карате, ръгби. В 12 часа стартира и велопоход, а забавленията ще приключат в 16 часа с почистване на поляната с гълъбите в Южния парк, информира БНТ.Добави коментар