Facebook виновен за...

36
Facebook виновен за...

... разводите

За повечето хора използването на Facebook е безопасен начин за поддържане на връзка с приятели и със семейството чрез изпращането на съобщения и качването на снимки. Но сайтът се превръща във все по-важен фактор за разпада на браковете, тъй като съпрузите са хващани да изпращат закачливи съобщения и да публикуват компрометиращи снимки.

Според британска адвокатска кантора една трета от молбите за развод посочват Facebook като фактор. „Facebook се превърна в основното средство за комуникация с приятели за много хора и изпревари писането на писма и на имейли. Хората се свързват с бившите си партньори и започват с невинни съобщения, които обаче после водят до беда. Ако някой иска изневяра или флирт с представител на противоположния пол, това е най-лесното място да го направи”, съобщи Марк Кийнън, изпълнителен директор на адвокатската кантора Диворс-Онлайн.

В около 33% от подадените 5000 молби за развод в кантората през изминалата година се споменава социалната мрежа. Най-честата причина Facebook да създава проблеми във връзката е, когато съпругът или съпругата открие закачливи съобщения или снимки, които показват партньора или партньорката им на парти, за което не са знаели, или с човек, с когото не е трябвало да бъде, посочва БГНЕС.

„Проблемът не е толкова в това какво неверният партньор публикува на страницата си във Facebook, а в това какво правят техните приятели. Има случаи, когато някой вижда снимки или коментари за съпруга или съпругата му на страницата на общ приятел. Например една жена прочела на страницата на приятелка във Facebook, че съпругът й бил в стриптийз бар и не била особено доволна от това. Ако криете неща от партньора си, чрез Facebook те много по-лесно ги откриват”, казва Ан-Мари Хътчинсън от адвокатската кантора Даусън Корнуел.

Тя допълва, че сайтът може да бъде използван като доказателство за неразумно поведение по бракоразводните дела. „Ако се оплаквате, че партньорът ви има проблеми с алкохола и той е публикувал съобщения за бурни нощи навън, те могат да бъдат използвани”, посочва адвокатката.Коментари

Коментар: 1
-----

Да,има нещо вярно! Мъжете,както и жените се изкушават и със закачки флиртуват към непознатото! Така след време една връзка може да се разпадне.. Неочаквано!


  • 1

Добави коментар