Евтино море за тъщи и свекърви

137
Евтино море за тъщи и свекърви

Нова промоция на родните хотели

Тъщи и свекърви побъркаха дъщери и синове за почивка на родното Черноморие през септември.

Бабите и дядовците масово преглеждат оферти за хотели по северния и южния бряг, тъй като комплексите намалиха цените с до 30 на сто. Хитът обаче се оказаха промоции, с които комплексите дават допълнителна отстъпка, когато двама души са избрали да почиват с трети и четвърти възрастен.

Така за тъщата и свекървата младите плащат по-евтино с 20 до 30%, отколкото за себе си. Офертите важат за 4-дневни ваканции покрай 6 и 22 септември.

Отстъпките обаче важат, ако запазите места до края на август. Затова семействата бързат с резервациите още от сега, тъй като местата са ограничени."Не само ще зарадвам родителите си с евтина почивка, а и ще имам осигурен надзор над хлапетата от баба и дядо", коментираха ентусиазирани столичани, пише novini.bg.

Хотелиерите са категорични, че сегашното намаление е междинно за сезона и се очаква да привлече повече наши летовници, които да осигурят заетостта на опразнените хотели през септември.

В началото на месеца се оттеглят туристите от Русия, Германия и Англия, както и по-богатите българи, които предпочитат да почиват през юли и август и е ред на втората голяма вълна от туристи по морските ни курорти. Този път от българи, които са решили да почиват, след като мине напливът на чужденци и когато цените ще са по джоба им.

Затова от началото до средата на септември предстои още едно сезонно намаление от 10 - 20%, което ще смъкне летните цени наполовина и ще удължи сезона до октомври.В момента вече има цени за нощувка в нискокатегорийни хотели край курортите, които започват от 20 лева, като достигат до около 130 лева за стая при по-високата звездна категория. Те са на втора и трета линия, докато хотелите на първа разчитат на следваща вълна от по-възрастни туристи от Европа за съчетание на есенно море и балнеолечение.

При хотелите, които работят ол инклузив, цените на нощувка в тризвезден хотел започват от 30-40 лева на човек, а в четиризвезден е 50-60 лв. Намаление за една част от хотелите се очаква и от 1 септември, а в края на месеца цените им ще паднат с още 20 лева на човек в тризвезден и 30 лева в четиризвезден хотел, коментираха от бранша.

В момента вече се предлагат и промоции - 7 нощувки на цената на пет. В Златни пясъци пакетът ол инклузив за 7-дневна почивка в 4-звезден хотел на първа линия за 4-членно семейство през активния сезон беше над 1000 лева. Сега при същите условия цената падна до 700 лв., а след 15 септември ще стигне наполовина от първоначалната.Добави коментар