Еко почивка

71
Еко почивка

Няколко прости правила

Въпреки че през лятната отпуска всеки от нас иска да се наслади на безгрижие, нека не оставяме любовта към природата у дома. Дори и на път, екопочивката не е мисия невъзможна, пише сайтът 20mintes.fr. Предлагаме ви да разгледате и какви са малките предложения за една по-природосъобразна почивка:

1. Резервирайте "зелена" почивна станция

Изберете си място за почивка, в менюто на което се предлагат биохрани и се залага на природната красота и спокойствието, а не на лукса. Можем да допълним, че всъщност една такава почивка ще се отрази добре и на вас и ще се върнете по-здрави и свежи от всякога.

2. Не вземайте повече багаж от необходимото

По-малкият куфар означава по-малко натоварване на автомобила и следователно – по-малко изразходване на гориво, припомня bTV. А ние да допълним – каква е ползата да влачите пълни сакове и после да облечете само половината от дрехите, които сте взели?!

3. Избирайте натурални продукти за плажа

Хвърляйте по един поглед какво пише на етикета на мазилата за плаж, които си купувате – хидратиращите кремове и слънцезащитните лосиони. Така, като влизате в морето, няма да отделяте във водата химикали чрез кожата си. Ползата за вас – ще изберете нещо качествено, което няма да навреди на кожата ви и няма да предизвика алергии.

4. Избягвайте да купувате дребна козметика и аксесоари за еднократна употреба

... като комплект ножчета за бръснене или няколко вида мокри кърпички, уж за всеки случай. Самобръсначката не тежи толкова, нали?!

5. Оставете високите технологии вкъщи

Мъчно ви е за телевизора, уредбата, компютрите, микровълновата, будилника (?!)... Е, категорично забравете за тях по време на ваканцията и ги оставете самотни у дома.

6. Използвайте по-малко колата си, за да обикаляте

Не се качвайте в автомобила за всяко придвижване, което ще правите. Ходете повече, не бързате за никъде! Разходките освежават, успокояват и ще отворят очите ви за красотата на природата.

7. Като пристигнете на уреченото място:

Не забравяйте (на плажа или в планината) – носете си пликчета за боклук, за да събирате опаковките, салфетките, фасовете и останалите неща, за които в момента не можете да намерите кошчета. Нито пясъкът, нито гората рециклират.

С две думи - като сме на почивка, не трябва да се чувстваме, като че сме пристигнали на някакво самопочистващо се място, а да поддържаме уюта - както у дома си ;)Добави коментар