Джоан Роулинг с нова книга

114
Джоан Роулинг с нова книга

За най-гръмкото похищение на дете през последните години

Писателката разказва за най-гръмкото похищение на дете за последните години. Историята е на 4-годишната Мадлин Маккан, която изчезна от португалския курорт Прая да Луш, съобщава Утро.ру. За полицията случаят отдавна е приключен, но родителите на Мадлин още не са се предали.

Сега майката на детето Кейт Маккан се обърнала към световноизвестната писателка с молба да напише книга за случилото се.
Така родителите се надават да съберат 1 млн. лири, за да платят на частните детективи и да продължат неофициалното разследване с още две години.

Очаква се творбата да излезе на 12 май, осмия рожден ден на момичето.

Фондът за издирването на изчезналата Мадлин бе създаден от родителите й няколко седмици след изчезването. Своя принос дадоха Дейвид Бекъм, Гордън Браун и Джоан Роулинг.

По-късно стана ясно, че парите от фонда се харчат не само за издирването на детето, но и за погасяването на ипотеката и други лични нужди на семейството. В момента от фонда са останали едва 200 лири.

Случаят с изчезването на Мадлин Маккан предизвика небивал обществен интерес, а фотографиите на детето бяха разлепени по улиците на стотици градове. Родителите й дадоха многобройни интервюта, дори се срещнаха с папа Бенедикт XVI.

Момиченцето изчезна на 3 май 2007 г. от хотел в Португалия, където семейството му било на почивка. Детето било оставено самò в стаята, заедно със своите брат и сестра близнаци, докато родителите им излезли да вечерят. След като се върнали, Мадлин била изчезнала.

През 2010 г. от португалския съд съобщиха, че Мадлин е починала при инцидент, след което родителите й са се уплашили, че ще бъдат обвинени в небрежност, и са измислили историята с отвличането й.

Според Таварез де Алмейда, бивш главен детектив към полицията в Портимайо „тя е умряла в апартамента вследствие на трагичен инцидент. Родителите са симулирали отвличане заради страха от обвинение, че не са успели да осигурят сигурността на детето си“, заяви той.

„Това бяха и заключенията в полицейския доклад, подписан от мен на 10 септември 2007 г.“, допълни Алмейда.

Кейт и Гери официално бяха обвинени през септември 2007 г. – четири месеца след изчезването на дъщеря им. 10 месеца по-късно – през юли 2008 г., главният прокурор на Португалия свали обвиненията поради липса на доказателства.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар