Дядоколедовци на конгрес

46
Дядоколедовци на конгрес

Ще искат от ЕС въздушен коридор

В разгара на лятото дядоколедовци от цял свят се събират в Дания, за да участват в 54-ия Световен конгрес на на белобрадите старци. Тридневният форум, който беше тържествено открит вчера, се провежда в най-стария увеселителен парк в света "Бакен", който съществува от 1583 г. и е разположен на около 15 километра от датската столица.

Конгресът на дядоколедовците датира от 1957 г., когато един от известните артисти в датския цирк – проф. Трибини, решил, че един празник в годината е малко. Той предложил в Дания да бъде организиран и втори. По неизвестни причини предпочел това да стане в разгара на лятото, през горещия юли.

На конгреса край датската столица участниците всяка година обсъждат важни въпроси като допустимия размер на талията, диаметъра на комина, през който Дядо Коледа влиза в къщата, менюто на елените и правилата за паркиране на шейните. Както обикновено, на форума ще бъдат определени "официалните дати" , на които ще се празнуват Коледа и Нова година.

Ще бъде приет и текст на обръщение към Европейския съюз, в което ще се настоява да бъде предоставен въздушен коридор за оперативна доставка на подаръците, съобщава БТА.

Дядоколедовците ще се изкъпят в прохладните балтийски води, ще участват в колопробег по улиците на Копенхаген, ще изпекат празничен сладкиш за децата в "Бакен" и ще организират всевъзможни състезания за малчуганите.

На последния ден от конгреса, на 20 юли, ще бъде избран почетният Дядо Коледа на 2011 г.
 Добави коментар