Двойките по-често се разделят

252
Двойките по-често се разделят

Живеем в "забързано" партньорство

Все по-често се среща един депресиращ портрет на модерните взаимоотношения: двойка кариеристи се срещат късно в живота, имат пламенен романс и бързо създават семейство и деца. И тогава нещата започват да се объркват.

Това е картината, обрисувана от проучване, извършено от уебсайта за родители „Нетмъмс”, пише вестник “Индипендънт”. То разкрива, че модерните взаимоотношения е най-вероятно да се разпаднат след само три години заради стреса от това по-късно да станеш родител.

Специалисти по взаимоотношения отбелязват растящата тенденция за „забързано” партньорство, когато двойките оставят за по-късен етап в живота да се съберат заедно, а за сметка на това прекарват по-малко време, опознавайки се един друг преди да заживеят заедно и да имат деца.

Една на всеки 20 двойки в проучването заявява, че очакват бебе три месеца след началото на съвместното им съжителство, а 15% до една година, пише novini.bg.

Проучването сред 1500 души установява, че сега двойките е четири и половина пъти по-вероятно да се разделят, преди да отбележат три години съвместен живот.Добави коментар