Двойките, които отглеждат куче, са по-щастливи

65
Двойките, които отглеждат куче, са по-щастливи

Двойките, които заедно се грижат за домашен любимец, получават редица ценни уроци за живота като цяло и това заздравява отношенията помежду им

Когато науката говори, ние можем само да слушаме и да запомняме. А сега тя е категорична, че двойките, които заедно се грижат за домашен любимец, получават редица ценни уроци за живота като цяло и това заздравява отношенията помежду им.

Учи ви как да се справяте със стреса

Според едно прочуване на Университета Бъфало двойките, които заедно полагат грижи за куче, се учат как по-лесно да се справят в стресови ситуации. Те изследвали 100 двойки. 50 от тях имали кучета, а другите 50 - не. И показателите, като повишено кръвно налягане и ускорен пулс били с по-добри стойности при стопаните на кучета, посочва dir.bg.

Подобрява родителските ви умения

Да, вярно, кучето не е дете, но определено изисква не малко грижи. Най-важното, че учи вас и партньора ви на отговорност. И поделяйки си грижите за кучето, един вид тренирате за това как ще си ги поделяте и когато имате деца. От храненето на домашния любимец, през почистването след него, воденето на доктор и т.н. - това са все неща, които ви подготвят за родителството.Ставате по-здрави

Нищо не се отразява така добре на здравето, както една хубава разходка в парка. Проучванията показват, че стопаните на кучета са по-здрави, защото те се движат и ходят редовно, по няколко пъти на ден, за да извеждат кучето си, като това се отразява добре и на самите тях. Ако дойката разхожда кучето си заедно, позитивите за връзката са още повече. Това е време, в което можете спокойно да разговаряте с партньора си, да споделите как е минал денят ви и да се забавлявате заедно.

Поделянето на отговорности ви прави по-близки

Истината е, че, когато отглеждате куче заедно, с партньора ви ще трябва да правите редица компромиси, но в замяна на това споделянето на отговорността за друго живо същество ще ви накара да се чувствате по-близки и още по-свързани. Всички задължения, съпътстващи отглеждането на кучето ще ви покажат и различни страни от характера на партньора ви. И хубавите, и не чак толкова приятните. Така че наистина ще можете да репите дали сте готови да имате деца заедно.


Добави коментар